MENU
Kontakty

Jasmínová rýže je díky své lepivé
konzistenci ideální pro přípravu
nejrůznějších pilafů, nákypů, salátů
a sladkých dezertů i jako příloha.
Její chuť je velmi charakteristická
i jemná a nepřebíjí chuť ostatních
přísad.
Postup vaření: V běžné nádobě:
Rýži pod tekoucí vlažnou vodou
propláchneme a necháme ji dobře
odkapat. Dáme do hrnce 2 díly
vody a 1 díl rýže a můžeme osolit
dle chuti. Přivedeme k varu a
vaříme v mírném varu asi 13-15
min. Poté odstavíme a necháme
dojít a před podáváním ji
nakypříme vidličkou. Vrýžovaru:
postupujeme dle podmínek
uvedených v návodu.
Průměrná výživová hodnota na 100g
výrobku: energie 1465kJ/350kcal, tuky:
2,15g, z toho nasycené mastné kyseliny:
0,4g, sacharidy: 77,83g, z toho
cukry:0,34g, vláknina:1,75g,
bílkoviny:7,91g Sůl:1,1g.